Kart Maker Faire 2014

KartMF14

1: Start HIST
2:Hackheim
3:Dimension 10
4:Omegaverksted
5a:QPTR
5b:Mosquito Mania
5c:Kodeklubben
6a:Beatboxes
6b:Ducky
6c:Creatables
7a:HELMET
7b:Heart of glass
7c:Ultimaker
8a:Patentstyret
8b:Vektorprogrammet
8c:Kodeløypa
9a:NTNU AI
9b:Arduglove
9c:Bendik Sægrov
10a:RaspiTeensyROV
10b:Foxit, Sogge & Toxit
10c:Frode Heggelund
11a:Elektra
11b:Oculus FPV
11c:Rune Vikan
12a:Zenta
12b:Aalberg Audio
12c:Jens Chr. Brynhildsen
13a:NTNU Sykler
13b:Velg Bedre
13c:AMOK
14a:MOT
14b:Polarworks
14c:Norwegian Creations
15a:Trimble Sketchup
15b:Shapeways
15c:Skylabs
16:INFO
17:Trønderenergi
18:DNB
19:Mer Kål
20:HINT
21:Kongsberg Seatex
22:Loddeverksted
23:Musikkteknologi
24:Jacobsen & Svart
25:Ågot Lian
26:Atmel
27:Stavset Skole/NOV
28:Vitensenteret
29:Revolve NTNU
30:SMN
31:Ranheim/Brundalen skole/Pamfilius
32:Sverresborg/Ung Energi
33:Huseby skole/501 Nordic
34:Ungt Entreprenørskap/Tesla
35:NTNU Flyklubb/Carbon Cub

Start HiST: El-sykkel

STORK

Kristoffer studerer Master i Instrumentering ved HiST. Og har testet grensene for hva som er mulig med el-sykler siden starten av ingeniørstudiene ved HiST.  I vår ble det førsteplass i idé-konkurransen HiST Gründerstipend 2014 med en idé knyttet til smartere bruk av batterier.

En kraftig, 5hp 200Nm, «el-sykkel» blir nå bygd, og planen er å kunne få vist denne fram på kommende Maker Faire.

Start HiST: Memkite

memkite_liten

Memkite holder til i Teknobyen, og har et unikt konsept! Teknologien gjør det mulig å gjøre offline søk i store datamengder, og maksimerer nytteverdien og bruksområdene til nettbrett og smart-telefoner. Teamet bak ideen har erfaring fra både Google og FaceBook, og har bakgrunn fra NTNU og HiST.

På standen vil Memkite demonstrere et av anvendelses-områdene for noen av løsningene deres.

Start HiST: Lærerportalen

lp_logo

Lærerportalen er en nettportal for lærere. Vi tilbyr tidsbesparende verktøy og tjenester som forenkler hverdagen til lærere. Vi holder nå på å bygge en ny delingsplatform for lærere, som er rask, effektiv og laget etter lærernes behov. Tjenesten er enkel å bruke, og er i tillegg gratis! Dette er en del av fremtidens møteplass for lærere, og de første brukerne vil kunne teste portalen nå allerede i høst. Vi oppfordrer derfor lærere til å melde seg på i dag, og å komme innom vår stand på Makers faire. Les mer om Lærerportalen på vår hjemmeside

Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. På Maker Faire Trondheim har de med seg 4 elevbedrifter, 3 fra Hommelvik og 1 fra Spongdal skole. Her kan du nyte morgenkaffen på en av pallebenkene :)

Ungt Entreprenørskap arrangerer også Gründercamp som presenteres på Digs fredag kl 14.00. Her kan du lese mer om det

UE1
UT4 UE3
UE2

 

Ungt Entreprenørskap

UE-signatur sort

Ungt Entreprenørskap har invitert elever fra Thora Storm vgs og Byåsen vgs til Gründercamp. Skolene skal presentere sine beste løsninger foran publikum og jury på DIGS. Problemstillingen er hemmelig, men kan avsløre at det er et spennende tema innen byutvikling i Trondheim.

Gründercamp er et program med fokus på kreativitet og nyskaping. Elevene får en reell problemstilling fra en ekstern oppdragsgiver som de skal presentere en løsning på. Problemstillingen blir først offentliggjort torsdag 28. august.

Link til gratis billetter

MedMech

SONY DSC

MedMech er en gruppe som har tatt et fag ved Produktutvikling og produksjon. De har laget en ambulansesykkel til å frakte barnepasienter der det ikke er mulig å komme til med andre kjøretøy.

Sykkelen har elektrisk motor, i tillegg til vanlige ambulanse-specs som blålys, sirene og førstehjelpsutstyr. MedMech laget denne sykkelen fordi de ønsket å lage noe med høy nytteverdi og som dekker et reelt behov i samfunnet. De så en mulighet til å utfylle ambulansetjenesten ved å dekke vanskelige områder/situasjoner ved hjelp av denne sykkelen.

Et eksempel er hvis det er mye kø. Da er det enklere å komme frem med sykkel enn med bil. 17-mai er også en dag det er lettere å komme frem med en ambulansesykkel enn med vanlig ambulanse. Sykkelen har også gode dempere, bra grep i dekkene og godt svingesystem, slik at den lett kan manøvreres i ullent terreng.

Polarworks

polarworks2

Polarworks har utviklet 3D-printeren “Alta” med et minimalistisk design og en bevegelig printflate.

Kom å se Alta på Maker Faire Trondheim

Mer info om Polarworks og Alta finner du her

polarworks1

 

Ultimaker

Ultimaker2

Ultimaker har vært på markedet siden 2011, og er regnet som en av pionerene innen 3D-printing.

Ultimaker kommer for å presentere Ultimaker 2 og snakke om fordelene med å være open source, på Maker Faire Trondheim. Ultimaker 2 er en klar-til-bruk og så klart open source 3D-printer.

Ultimaker.com

 

RaspiTeensyROV

TIM_openROV

Tim Jagenberg har bygd en opensource ROV med utgangspunkt i standard avløpsrør og vannpumper som motorer. Den er utstyrt med et kamera som kontrolleres av en Raspberry Pi med kameramodul. Fremdrift og styring kontrolleres av Teensy 3.1 med sensorer og motorkontroller.

Tim tar med seg et badebasseng på Maker Faire, så det vil være mulig å se ROVen i vann