Kodeløypa

figur_prosess1

Institutt for Datateknikk og Informasjonsvitenskap (IDI) på NTNU jobber med å tilby en Kodeløype for 10. klassinger. Målsetningen er at unge og lovende elever skal få oppleve spenningen og gleden av å jobbe med sensorer, data og programmering.

Til Trondheim Maker Faire vil det være en prototype av opplegget slik at barn i alderen 10-18 skal få prøve ut programmering gjennom Scratch og koble dette til en robot gjennom Arduino. Ingen forkunnskap behøves!

Kodeløypa sin blogg

output_6NXmv5

Nerdy Derby

Nerdy Derby er et bilrace så og si uten regler. De eneste reglene er at bilen må passe på banen, og at du ikke kan fjernstyre den eller røre den etter den er plassert på banen.

Vi kommer til å arrangere Nerdy Derby på Trondheim Maker Faire, med tre klasse: under 16 år, over 16 år og Bedriftsklasse.

Meld deg på ved å fylle ut registreringsskjemaet under, og test bilen på Vitensenteret frem mot Maker Faire!

NB: Det er ikke bare fart som gjelder. Vi premierer utførelse og kreativitet også :D

Her ser du målene på banen:

 

Utstiller: NTNU Flyklubb

NTNU_flyklubb

Vi er usikre på om det har vært fly på Torvet før, så det kan være NTNU Flyklubb blir de første til å sette et fly midt i Trondheim Sentrum.

NTNU Flyklubb kommer med et LS-8 seilfly og en del annet utstyr på Maker Faire Trondheim 29. -30. august

Les mer om de her.

Lurer du på hvordan det er å fly seilfly? Under ligger en video fra Os Aero Klubb.

PS: Vi anbefaler fullskjerm og maks oppløsning :)

Utstiller: Revolve NTNU

Revolve1

Revolve NTNU sklir innom Maker Faire Trondheim med fjorårsbilen KA Aquilo R. Selv om bilen ikke er stor, er det et stort stykke mesterverk som kommer!

Se hva de sier selv om bilen!

Her kan du lese mer om Revolve NTNU på vår utstillerside.

Utvidet påmeldingsfrist!

MF_Robot

Påmeldingsfristen til Trondheim Maker Faire gikk egentlig ut 30. juni, men vi har fått såpass mange henvendelser fra folk som har glemt den at vi utvider den en måned, frem til 31. juli kl 23.59 .Vi har nådd det antallet makere vi først hadde satt oss, så vi utvider arenaen også.

Påmeldingsskjema finner du her.

Utstiller: Kodeklubben

Kodeklubben1

Lær kidsa koding!

Vi er superstolte av å kunne presentere Kodeklubben TrondheimMaker Faire Trondheim. Kodeklubben består av en rekke ildsjeler som lærer bort programmering til barn og unge i alderen 8 – 25 år. Selv om de er relativt ferske i Trondheim, har de siden starten for noen måneder siden hatt 150 barn og unge innom sine kurs. Så det er ikke tvil om at det de leverer er ønsket.

Continue reading

Utstiller: Jacobsen & Svart

JacobsenogSvart

Damn good Coffee!

Maker Faire handler ikke bare om microkontrollere og roboter, men om alt man kan skape og lage selv. Kaffe har nok vært det som har holdt mang en maker eller oppfinner våken gjennom byggeproesser som har strukket seg ut over sengetid og for så å sette igjen tidlig morgenen etterpå.

Vi er derfor ganske så stolte av å presentere Trondheims siste tilskudd på kaffebrennerfronten; Jacobsen & Svart som utstiller på Trondheim Maker Faire!

Continue reading

Utstiller: Aalberg Audio

Aalberg_audio

Vi kommer til å presentere alle som skal stille ut eller gjøre noe på Maker Faire Trondheim, både her på våre nettsider og på facebook og andre sosiale medier. Først ut i denne serien er Aalberg Audio.

Continue reading

Plakaten er klar!

TMF_poster14_web

Alle arrangementer bør ha en plakat mener vi. Derfor er vi superstolte over å kan presentere plakaten for Trondheim Maker Faire 2014, som guttene i Skurktur har laget til oss.

Du kommer nok til å se plakaten over store deler av byen i løpet av sommeren.

Har du lyst på et eget eksemplar, lyst til å henge opp noen for oss eller kanskje du til og med har lyst til å modde en, send oss en mail på post@trondheimmakerfaire.no 

 

Trondheim er på det internasjonale maker-kartet!

PMMF4

Vi har holdt på nyheten en liten stund, men Maker Faire Trondheim er nå nevnt i Time, så da sliter vi med å holde oss lengre!

Maker Faire Trondheim, som arrangementet nå heter etter ny status, har fått feature Maker Faire-status, som vil si at vi leker sammen med de store gutta som Tokyo, Shenzhen, Roma, Paris og Kansas.

Hva vil dette si for Maker Faire Trondheim? Jo, det vil si at vi får flere og større internasjonale ressurser, som bidrar til en helt annen markedsføring av arrangementet her i Trondheim og de som skal delta. Med andre ord, Trondheim blir mer synlig for hele verdens maker miljø!

Vi i Maker Faire Trondheim er mer klar enn noen gang for å gi gass mot august, og vi håper på å kunne virkelig vise frem makermiljøet her i regionen for resten av verden.

Har du lyst til å vise frem noe du har bygd? Meld deg på her